Nyt on taas jäänyt käsityöt vähemmälle tänä viikonloppuna. Aivan kuten niin monena muunakin viikonloppuna syksyllä. Tänään testasin ensimmäisen kerran oikein kunnolla leivinuunin, vaikka talossa on jo asuttu puolitoista vuotta. Viime jouluna laitoin joulupuuron hautumaan yön yli leivinuuniin, muuten se on saanut olla rauhassa. Niin, eli siis perunarieskoja tein tänään. Ja ihan sen vuoksi nimenomaan perunarieskoja, että perunaa tuli omasta maasta yli omien tarpeiden, ollaan nääs enemmän riisi-ihmisiä. Tarkoitus oli tehdä kerralla enemmän että laittaisin vaikka pakastimeen osan, mutta suurin osa menikin saman tien parempiin suihin, taisi olla siis onnistuneita :) Ihan hyvä niin, pakastin on muutenkin jo aivan ybertäynnä.. lisäsin just vielä pakkaseen omenamehua, ettei ala käymään kanisterissa. Nyt on vielä leivinuunin jälkölämmössä karjalan paisti tulossa illaksi ja huomiseksi.


221228.jpg

Toinen iso homma tänä viikonloppuna oli varaston tyhjennys, maalaus, hyllyjen laitto seinille ja uudelleen järjestely. Kyllä työ tekijäänsä kiittää! IIhana mennä nyt varastosta hakemaan mitänytikinävarastostahaetaankaan, kun kaikki on järjestyksessä, seinät ja lattia maalattu ja ylipäätään tietää mitä mistäkin löytää, vetolaatikoihin on kirjoitettu mitä niistä löytyy, pressut on rullattu nätisti ja suljettu naurulla jossa on lappu minkäkokoinen pressu on kyseessä (nimim. minäkö järjestyksen palvoja?). Varastohan on lähes poikkeuksetta yleensä paikka, jossa kaikki on mullin mallin, viskottu vaan jonnekin pois silmistä. Ja mistäkö tämän tiedän? No, noin sadassa taloesittelyssä talonostoaikeissa kun aikoinaan olen käynyt, samalla tämän havainnon tein. Samalla tulin päättäneeksi sen, että omaa varastoani en sellaiseen kuntoon päästä... Saapi nyt sitten nähdä miten tuota järjestystä jaksaa vuosien varrella vaalia.

Syksyhommat on muuten jäänyt vähemmälle kun on niin lämmintä ollut. Onneksi puita ei tontilla vielä kummemmin ole, eli haravointia ei tarvi vielä harrastaa. Ainoa tärkeä juttu mikä on vielä edessä ennen talvea, on köynnösruusun suojaaminen pakkaselta ja kasvimaan kääntö. Ehkä ensi viikolla...