Hengissä ollaan, edelleen. Jostain syystä päivittämiset ovat jääneet koko kesältä tekemättä. Puuhaamista en kuitenkaan ole unohtanut, päinvastoin ehkä normaalia enemmän on tullut hommailtua vähän sitä sun tätä. Viimeisin uusi innostukseni on muuten paperileikkaus  - papirgrotten tanskaksi. En ole niin perehtynyt vielä, että edes tietäisin "virallisen" suomennoksen sanasta, älkääkä edes kysykö mistä ihmeestä olen tuon tanskankielisen sanan oppinut! Anyways, aloitin siis askartelemalla koristeen kummitytölle Atlantin taakse, tässä kuva pienestä osasta ko. mobilea, ja viereesä kuva omalle masukille valmiiksi tehty ikkunakoriste.

914544.jpg       914553.jpg

Lisäksi masukille on valmistunut nämä kolmet vaippahousut hahtuvalangasta. Valkoiset on tehty Ruskovillan kaksinkertaisesta hahtuvasta, ruskeat pitkälahkeiset tein Määkylän puodin yksinkertaisesta langasta. Kaikki ohjeet on (pitkälahkeiset vähän sovellettuna) Ruskovillan ohjeita. Yksinkertaisesta neulottaessa tuli huomattavasti ohuemmat - luonnollisesti - kuin kaksinkertaisesta neulottaessa. Ajattelin kuitenkin, että yksinkertaiset olisivat vähän kevyemmät jalassa, erityisesti vastasyntyneellä. Pitkiä lahkeita neuloessa käytin ohuempia puikkoja (3,5) kuin vyötärön kohdalla (5). Vyötäröstä tulikin ehkä hivenen liian harva, saa nähdä minkälaiset on käytössä. Kuvassa nuo ruskeat on vielä huovuttamatta.

914559.jpg

Vielä muutama lyhyesti muista keskeneräisistä/valmistuneista projekteista; muutimee makuuhuoneemme ilmeen totaalisesti viikonloppuna tapetoimalla yhden (ennen beigen väriseksi maalatun seinän) seinän alennuksesta löytämällämme maisemajulisteella. Alku oli hankalaa ja ärräpäät lensi kun tapetti repeili eikä meinannut millään osua kohdilleen. Vieressä kuitenkin lopputulos, joka on aika hätkähdyttävän näköinen!!

914583.jpg  914585.jpg 

Kuvasta ei ihan näe seinän mittasuhteita. Oikeasti kuva jatkuisi vielä vasemmasta laidastaan noin metrin verran, mutta seinä loppui.. aikas hieno se on noinkin. Nyt vaan pitäisi miettiä mitä tehdä makkarin muulle sisutukselle, joka on kuin eri maailmasta tuon hypertaulun kanssa!

Ompelukoneenkin kaivoin esille pitkästä aikaa. Sain kyhättyä suojaverhon kodinhoitohuoneen pöydän alle pöydän alla olevien rojujen (vauvan vanna, marjasankoja yms.) suojaksi. Kesken on vielä  pinnasängyn  pehmusteet, jotka aloitin viime viikolla tekemään. Pehmusteena käytän vanhaa vauvanpatjaa, jonka halkaisin kahtia ja leikkasin sitten sopivan kokoisiksi palasiksi. Päällystin pehmusteet vanhalla lakanalla, ja kiinnitän ne vinonauhoilla sängyn pinnoihin. Päädyin tekemään homman itse, kun kiertelin kaupoissa ja huomasin että vauvantarvikkeista todella revitään uskomattomia hintoja - mieleisistäni pehmusteista olisin saanut pulittaa lähemmäs sataa euroa - no thänks!! Etenkään kun kyse ei todellakaan ole mistään välttämättömästä hankinnasta. Valmiista lopputuloksesta kuvia myöhemmin. Kesken minulla on tällä hetkellä myös suuritöinen ristipistotyö, jonka ostin heräteostoksena käydessäni kaupungissa.. ristipistotöitä vähän aikaisemmin tehneenä en tiennyt minkälaisen homman itselleni otin. Mutta valmista tulee, 1/3 valmiina kuukauden työn jälkeen! Kyseessä on joulukalenteri, joten ehkä voin odottaa tontun tuovan siihen joulukalenterilahjoja aikaisintaan vuoden 2008 jouluna. Tässä kuva khh:n verhosta.


914578.jpg